x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ALERTĂ - UPDATE - Sebastian Ghiță, eliberat pe cauțiune din închisoare

ALERTĂ - UPDATE - Sebastian Ghiță, eliberat pe cauțiune din închisoare

26 Mai 2017   •   16:30
ALERTĂ - UPDATE - Sebastian Ghiță, eliberat pe cauțiune din închisoare

UPDATE: Surse judiciare din Belgrad au declarat pentru AGERPRES că eliberarea lui Sebastian Ghiţă a fost condiţionată de obligativitatea de a nu părăsi capitala Republicii Serbia şi de a se prezenta la poliţie la datele de 1 şi 15 ale fiecărei luni până la soluţionarea dosarului ce i-a fost deschis în instanţă pentru utilizarea unei identităţi false. 

În audierea desfăşurată în 19 mai, Sebastian Ghiţă le-a declarat judecătorilor sârbi că nu este de acord cu cererea de extrădare formulată de Ministerul Justiţiei din România întrucât "este persecutat politic". 

Conform site-ul agenţiei de presă sârbe Tanjug, în cazul în care Sebastian Ghiţă nu respectă restricţiile impuse de judecător şi procuror, suma de 200.000 de euro va fi confiscată, iar el va suporta consecinţele. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sebastian Ghiță va fi eliberat pe cauțiune din închisoarea din Belgrad. Acesta va trebui să se prezinte regulat la o secție de poliție și are pașaportul confiscat de autorități.

Afaceristul a plătit o cauțiune de 200.000 de euro. Se află sub control judiciar și nu are voie să părăsească Belgradul.

După ce a fugit din ţară, pe numele lui Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă, date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea de Apel Ploieşti.

În România, Ghiță a plătit o cauțiune de 13 milioane de euro, bani care acum sunt pierduți de afacerist, dat fiind că a încălcat condițiile impuse de autorități.

Știre în curs de actualizare.

×