x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Sky News: Alte două persoane audiate la DIICOT

Dosarul Sky News: Alte două persoane audiate la DIICOT

10 Aug 2016   •   21:29
Dosarul Sky News: Alte două persoane audiate la DIICOT

Două persoane suspecte în presupusul trafic de arme prezentat de televiziunea britanică Sky News au fost aduse la audieri, miercuri seara, la sediul central al DIICOT.

Anterior, alţi doi suspecţi din acest dosar au dat declaraţii în faţa procurorilor, printre care şi Aurelian Mihai Szanto, bărbatul care a intermediat întâlnirea dintre ziariştii de la Sky News şi presupuşii traficanţi de arme din România.

Date din anchetă relevă că jurnalistul britanic Stuart Ramsay şi membrii din echipa de la Sky News s-au întâlnit cu intermediarul Aurelian Szanto în faţa hotelului în care au fost cazaţi, înainte de realizarea reportajului.

În imaginile surprinse de o cameră de luat vederi amplasată la hotel, Aurelian Szanto este surpins în timp ce se îndreaptă cu mâna întinsă spre Stuart Ramsey. Imaginile infirmă varianta prezentată de Aurelian Szanto, cel care declara anterior că nu a avut o discuţie directă cu Stuart Ramsey.

Pe de altă parte, Stuart Ramsay a scris, miercuri, pe Twitter, că informaţiile despre traficanţii de arme din România sunt reale şi că instituţiile române sunt puse în dificultate: "Să se calmeze toată lumea! Povestea este adevărată. Nimeni nu a fost plătit. Nimeni nu a regizat. Armele erau reale. Au loc arestări. Guvernul este pus în dificultate. Faceţi faţă realităţii!".

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri şapte percheziţii în locaţii din Târgu Mureş şi Bistriţa-Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din primele rezultate ale anchetei rezultă că armele erau deţinute legal pentru vânătoare şi aparţineau unuia dintre bărbaţii mascaţi. Reportajul a fost "aranjat" de jurnaliştii britanici, care le-au indicat presupuşilor traficanţi ce să spună la filmare, în schimbul a aproximativ 2.000 de euro.

Sursa: AGERPRES

×