x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ana Maria Pătru, la DNA Ploiești, într-un nou dosar

Ana Maria Pătru, la DNA Ploiești, într-un nou dosar

27 Sep 2017   •   14:04
Ana Maria Pătru, la DNA Ploiești, într-un nou dosar

Fosta șefă a Autorității Electorale Centrale (AEP), Ana Maria Pătru, s-a prezentat, azi, la DNA Ploiești, unde este audiată într-un nou dosar. Ana Maria Pătru a declarat că are calitatea de suspect.

Ana Maria Pătru a declarat că a fost chemată la DNA Ploiești în calitate de suspect într-un nou dosar.

Fosta șefă a Autorității Electorale Centrale (AEP) a declarat că i-a fost sunat copilul la școală și i s-a spus că ea trebuie să se prezinte la DNA în calitate de suspect.

Întrebată de ce i-a fost sunat copilul, Ana Maria Pătru a răspuns: ”nu știu, întrebați-i, asta-i maniera în care fac dumnealor anchete”.

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente a fost arestată în 2016 și, ulterior, cerctată sub control judiciar. Ana Maria Pătru este acuzată că a primit mită de la reprezentanții firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituția pe care a condus-o. Potrivit unui raport de activitate al Autorității Electorale Permanente pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituției, același contract de achiziție, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.

”Prin contractul de achiziție publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale și județene (inclusiv sectoarele și primăria generală a municipiului București), precum și pentru primarii comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. București și președinții consiliilor județene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A”, se arăta în raportul de activitate.
Procurorii o acuzau pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeași firmă, și contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.

”În cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al A.E.P.– funcție cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentanții SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport și a primit de la reprezentanții agentului economic precizat suma de 15.000 euro - echivalentul a 61.765,50 lei, promițând în schimb că va susține derularea în bune condiții a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 și a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea ”Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider și SC A.S. SRL cu A.E.P., precum și că va susține SC S. R. SA pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică precizată, fapt care s-a și realizat”, conform sursei citate.

×