x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Anchetă la Poliția Capitalei, după ce un polițist a fost prins într-un restaurant

Anchetă la Poliția Capitalei, după ce un polițist a fost prins într-un restaurant

23 Ian 2021   •   12:31
Anchetă la Poliția Capitalei, după ce un polițist a fost prins într-un restaurant

Ofițerul desemnat cu coordonarea activităților de prevenire și combatere a efectelor pandemiei la nivelul Poliției Capitalei este cercetat de conducerea Poliției Române după ce ar fi fost prins într-un restaurant din Centrul vechi.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei au depistat vineri seara, la un restaurant din Centrul Vechi, în interior, 27 de persoane, printre care și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București.

„Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

De asemenea, una dintre persoanele depistate la petrecere figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Oamenii legii au amendat 25 de clienți cu 17.500 de lei și au aplicat o sancțiune 5.000 de lei operatorului economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.

Potrivit IGPR, în ultimele 24 de ore, au avut loc 823 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național. În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 760.280 de lei.

Alte două persoane sunt cercetate pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un bărbat din Pantelimon, care trebuia să fie în carantină după revenirea din Marea Britanie, nu a fost găsit la domiciliu, iar un alt bărbat, testat pozitiv la noul coronavirus, izolat la domiciliu, nu se afla la adresa de domiciliu din comuna Valea Crișului, județul Covasna.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: poliţia capitalei ancheta