x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ANP: Supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar

ANP: Supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar

08 Sep 2016   •   19:00
ANP: Supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar

Supraaglomerarea a rămas principala problemă a sistemului penitenciar din România, a afirmat joi directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marius Vulpe.


"Aşa cum ştim cu toţii, cifrele o spun şi recunoaştem, nimeni nu ascunde, supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar, şi nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna", a spus Vulpe la o dezbatere cu privire la situaţia sistemului penitenciar.

O altă problemă majoră a sistemului penitenciar o reprezintă, după cum a subliniat el, deficitul de personal.

"Puteţi urmări ce se întâmplă astăzi cu resursa umană din penitenciare, în condiţiile în care avem o pierdere de o mie de angajaţi. (...) În condiţiile în care pierd o mie de oameni, legal, prin demisii sau prin pensionare, se creează o problemă. Sigur, suntem într-un amplu proces de angajare a noi funcţionari publici, dar care practic nu au experienţă şi procesul de integrare a lor şi de formare va dura destul de mult, cel puţin şase luni", a precizat directorul ANP.

Ministerul Justiţiei a organizat joi ultima dezbatere din seria întâlnirilor regionale care au avut ca obiectiv informarea şi consultarea publicului cu privire la situaţia sistemului penitenciar din România. Discuţiile au avut ca scop identificarea de soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi pentru reducerea în mod sustenabil a supraaglomerării din penitenciare.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: anp penitenciare aglomeratie