x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Aron, pumnul în gura magistraților

Aron, pumnul în gura magistraților

de Dan Constantin    |    22 Sep 2016   •   13:13
Aron, pumnul în gura magistraților
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Ședință cu scântei a plenului CSM, luni, 19 septembrie, zi dată de Dumnezeu pentru a potoli clocotul din instanțe. N-a fost să fie așa! Memorandumul pentru Justiție, dezbătut de multe săptămâni și aprobat acum de majoritatea adunărilor generale ale magistraților, a ajuns, în fine, și în forul care și-a câștigat, în actuala structură, prostul renume de țambalagiu care cântă cu batista pe coarde.

Cu Mircea Aron la butoane și ministra Prună absentă diplomatic, erau toate șansele ca renumele să fie reconfirmat. Regia pregătise la punctul 5 al ordinii de zi un punct de vedere al Direcției legislație cu privire la ,,sesizările magistraților referitoare la Memorandumul întocmit de asociațiile profesionale și cu privire la necesitatea stabilirii și pregătirii de către CSM a unei întâlniri cu conducerile instanțelor și parchetelor, precum și cu conducerile asociațiilor profesionale, în vederea discutării Memorandumului”.

Aron, cu bașii în priză, putea impune plenului un termen cât mai la calendele grecilor pentru dezbatere, pentru a câștiga timp, în speranța fierberii în suc propriu a protestului. Planul a fost dat peste cap de președinții Asociației Magistraților din România și ai Asociației Procurorilor, magistrații Gabriela Baltag și... Sima.

Neinvitați, cei doi au sosit pe nepusă masă și au cerut cu vigoare un termen rapid. Aron, cu acuze la adresa Gabrielei Baltag și insinuări privind campania electorală pentru noul CSM, nu a reușit să arunce dezbaterea spre octombrie. Baltag i-a spus ,,delicat” președintelui că este rupt de realitate, multe instanțe fiind inactive, așteptînd punctul de vedere al CSM față de problemele grave din justiție.

Mai mult, magistrații așteaptă de la Avocatul Poporului o decizie față de starea de conflict dintre puterile statului și CSM este invitat să susțină demersul. Dezbaterea plenului nu a fost publică, dar prin vot Aron ,,Pumnul” nu a avut câștig de cauză. Dezbaterea este fixată pentru vineri, 23 septembrie, anunță prin Declarația de presă chiar Mircea Aron. Se va ascunde și acum Raluca Prună de asociațiile profesionale? Poate scăpa de confruntare prin demisia cerută de zeci de instanțe! 

 

×