x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Augustin Lazăr vrea sa trimita legile justitiei la CCR

Augustin Lazăr vrea sa trimita legile justitiei la CCR

12 Dec 2017   •   10:52
Augustin Lazăr vrea sa trimita legile justitiei la CCR

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că Ministerul Public face o analiză a modificărilor aduse în Parlament Legilor Justiţiei pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care va acţiona, precizând că una dintre idei este sesizarea Curţii Constituţionale.

 

Prezent marţi în Parlament la şedinţa comisiilor juridice, Lazăr a fost întrebat de jurnalişti care este poziţia sa în legătură cu modificările la Legile Justiţiei.

"Este o situaţie sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acţiona mai departe în zilele care urmează. Noi facem chiar acum o analiză şi în zilele imediat următoare o să vedeţi un comunicat de presă ce am făcut noi. (...) Eu am precizat de multe ori, dacă cineva doreşte să modifice Legile Justiţiei nu trebuie să o facă nici la o comisie specială şi nici într-o procedură de urgenţă, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toţi românii. Avem nevoie de o Justiţie care să fie bine conturată, o Justiţie europeană şi nu una în care să nu aibă încredere. Este o analiză în curs şi vom prezenta instrumentele juridice prin care se pot verifica aceste texte de lege", a spus procurorul general, citat de agerpres.

Întrebat dacă printre instrumentele avute în vedere este şi sesizarea Curţii Constituţionale, Lazăr a răspuns: "Este una dintre ideile noastre".

×