x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul Sorinei Pintea, în stare de incompatibilitate

Avocatul Sorinei Pintea, în stare de incompatibilitate

05 Mar 2020   •   09:21
Avocatul Sorinei Pintea, în stare de incompatibilitate
Sursa foto: Karina Knapek

Avocatul Sorinei Pintea, Mocanu Viorel, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în stare de incompatibilitate, transmite Antena 3.

Acesta a fost simultan Agent guvernamental la CEDO și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

”INCOMPATIBILITATE – MOCANU VIOREL, fost Secretar de stat - Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul Ministerului Afacerilor Externe

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că MOCANU VIOREL, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcția de secretar de stat - Agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul M.A.E. și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (...) f) funcția de manager sau membru al consiliilor de administrație ale regiilor autonome, companiilor și societăților naționale. […]”.

×