x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Băsescu: Sunt procurori care falsifică dosare; degeaba spune Laura Codruţa Kovesi că nu se fabrică dosare

Băsescu: Sunt procurori care falsifică dosare; degeaba spune Laura Codruţa Kovesi că nu se fabrică dosare

23 Feb 2017   •   22:50
Băsescu: Sunt procurori care falsifică dosare; degeaba spune Laura Codruţa Kovesi că nu se fabrică dosare

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a susţinut joi că sunt procurori care falsifică dosare şi că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declară degeaba că nu se fabrică dosare.

"Sunt metode de fabricarea dosarelor, degeaba spune doamna Kovesi că nu se fabrică dosare, iar proba o avem cu acest procuror Negulescu, în rest eu spun lucruri aflate de avocaţi şi de la inculpaţi", a afirmat Băsescu la România Tv.

El a enumerat mai mulţi procurori care falsifică dosare.

"Mă întreb cât tupeu trebuie să ai să faci asemenea afirmaţii când cazul Negulescu îl ştie o ţară întreagă. Vă mai pot spune procurori care falsifică dosare: doamna procuror Roşu de la DNA, doamna Sutima care a fost la Parchetul General şef de secţie, doamna procuror Petrescu de la Parchetul General. Nu am reţinere să vă spun că sunt mult mai mulţi Neguleşti în interiorul sistemului", a adăugat Băsescu.

El a explicat "procedee" prin care se fabrică dosare.

"Sunt dosare în care un cetăţean, de regulă cu probleme, este chemat, instruit să intre telefonic în dialog cu un alt cetăţean din anturaj şi să-i spună: Ţi-aduci aminte acum trei ani când x nu ştiu ce a făcut. Până la urmă încearcă să obţină nişte probe indirecte. Până la urmă, cuplat cu denunţul făcut de denunţător, iată proba pentru care trebuie să intre în puşcărie", a mai susţinut Băsescu.

Liderul PMP a afirmat că Laura Codruţa Kovesi trebuie să înţeleagă că "a continua să acopere mizeria din DNA şi din procuratură, în general, este greşit".

"Eu îmi asum categoric procesul de consolidare a instituţiilor de forţă ale României. Ar fi o copilărie să spun că nu am vrut, eu am vrut. (..) Nu am schimbat la timp oamenii din funcţie. Adică, trebuia să mă opresc cu Codruţa Kovesi, după ce a avut două mandate la Parchetul General era suficient. După 6 ani în funcţie trebuia să-l schimb şi pe Coldea. Erau prea tineri şi puterea i-a deformat, foamea de putere i-a deformat", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, la bilanţul DNA, prezentat joi, niciun magistrat nu a vorbit despre respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

"Am urmărit toate discursurile cu interes, a fost preşedintele ÎCCJ care a vorbit de prevenţie, dar niciun înalt magistrat - nici Kovesi, nici reprezentanta CSM, niciun procuror - nu a vorbit despre respectarea drepturilor fundamentale ale omului", a mai afirmat Băsescu.

El a arătat că se aştepta ca la bilanţul DNA liderii justiţiei să fi reclamat că au Coduri care trebuie aduse la zi, în acord cu deciziile CCR.

"Aş fi vrut astăzi, la ora de bilanţ, să aud de la liderii justiţiei că trebuie urgentat şi Parlamentul să introducă modificările cerute de peste 50 de decizii de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale. Mi-aş fi dorit să aud că trebuie introdusă urgent în Codul penal Directiva 343 a UE pentru care avem termen până în aprilie anul viitor. De ce să o mai întârziem? Mi-aş fi dorit să aud că trebuie respectată convenţia de la New York pe care România a ratificat-o, convenţia de luptă împotriva corupţiei (...). M-aş fi aşteptat ca aceşti oameni să fi reclamat că au nişte Coduri care nu sunt aduse la zi", a mai arătat Băsescu.

Un procuror nu falsifică dosare, probe, nu are agendă ascunsă şi nu face jocuri politice, a declarat, joi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul trecut. AGERPRES

×