x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Camelia Bogdan: miniştrii Justiţiei - delapidatori

Camelia Bogdan: miniştrii Justiţiei - delapidatori

de Dan Constantin    |    20 Oct 2016   •   10:16
Camelia Bogdan: miniştrii Justiţiei - delapidatori

Participarea judecătoarei Camelia Bogdan la şedințele CSM oferă un spectacol al absurdului absolut. Acțiunea se petrece în două planuri complet diferite, în care normalul tot mai rarefiat este obligat să ofere suportul de plutire în zona neantului pentru o făptură blondă, cu privire fixă, care își prezintă cu voce egală textul prolix. Asistența cu rol de moderator-spectator încearcă fără succes să aducă actorul principal spre titlul din caietul-program. Treptat se acumulează tensiunea punctată de schimbul de replici dintre cele două zone care nu cuplează - anormalul domină scena, nu poate fi adus spre faptul concret, argumentația juridică a blondei are plecarea din legi, hotărâri, ordonanțe, norme topite de-a valma într-o magmă ilogică.

În reprezentația din 18 octombrie arta absurdului a avansat spre perfecțiune. Camelia Bogdan a solicitat să-și susțină în fața plenului CSM plângerea prealabilă privind respingerea solicitării de avizare a efectuării stagiului de specializare la Institutul de Studii Juridice Avansate de la Londra. Ajunsă în fața CSM, petenta a ales să atace decizia, spunând că acest for nu are de fapt căderea să se pronunțe asupra cererii de plecare la Londra. A refuzat să accepte că o plecare de 11 luni din instanță nu afectează activitatea și a ocolit răspunsul privind procedura de selecție la cursul de perfecționare, susținând că la Londra s-ar afla în misiune. Cere decontarea cheltuielilor din fondurile Ministerului Justiției (110.000 euro) pentru că alți magistrați au primit diurnă pentru specializări externe. Insinuează că în caz de neacceptare a cererii ei de finanțare, miniștrii care au avizat anterior specializări au comis delapidări de fonduri publice!

Finalul a fost apoteotic. Camelia Bogdan a cerut să fie emis un comunicat al CSM care să o absolve de incompatibilitatea primirii banilor de la partea vătămată în procesul TELEPATIA. Motivul? Șeful Inspecției Judiciare a postat pe Facebook un comentariu la o fotografie peisaj pe contul lui Mihai Gâdea!

Vorba lui Arhimede: Quod erat demonstrandum!

 

×
Subiecte în articol: camelia bogdan