x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Carmen Dan: Poliţistul agresor avea şi activitate operativă

Carmen Dan: Poliţistul agresor avea şi activitate operativă

09 Ian 2018   •   15:12
Carmen Dan: Poliţistul agresor avea şi activitate operativă

Poliţistul agresor avea activitate operativă şi a acordat ultima amendă în luna decembrie 2017, a afirmat marţi ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan

"Ce s-a întâmplat cu cercetarea faptei de agresiune sexuală din decembrie 2015 care a fost înregistrată la Secţia 18 Poliţie apoi din aprilie 2016 a stat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 până în data de 3 august 2016 când a ajuns la Biroul de Control Intern al Brigăzii Rutiere Române? De atunci, mai mult de un an s-a stat pe o lucrare care îl privea direct pe acest poliţist agresor, iar în acest timp poliţistul agresor avea şi o activitate operativă pentru că acorda amenzi, ultimul proces verbal de amendă pe care acesta l-a întocmit fiind în luna decembrie", a declarat Carmen Dan într-o declaraţie la sediul MAI. 

Ea s-a arătat nemulţumită de modul în care a fost gestionată situaţia şi a arătat că a fost informată cu întârziere de incidentul din 5 ianuarie. Ministrul a precizat că dosarul din 2009 în care ar putea fi implicat poliţistul agresor s-a prescris. 

"I-am cerut la un moment dat domnului Despescu să aibă o discuţie şi cu şeful Serviciului Omoruri, cu domnul Gavriş, pentru modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 şi până în prezent. Aflăm acum că dosarul din 2009 s-a prescris", a mai spus Carmen Dan. 

Agentul de poliţie a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori. 

"La data de 8.01.2018, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul S.E. sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală", informa un comunicat al Parchetului. 

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a persoanei în cauză în fapte similare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan pedofil