x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ce a decis CCR în dosarul în care e judecat Liviu Dragnea

Ce a decis CCR în dosarul în care e judecat Liviu Dragnea

06 Iun 2017   •   15:11
Ce a decis CCR în dosarul în care e judecat Liviu Dragnea

Curtea Constituţională a României a respins excepţia de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

La sfârşitul lunii martie, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis cererea invocată de Bombonica Prodana privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu.

Excepţia de neconstituţionalitate se referă la dispoziţiile art.248 Cod penal anterior, corespondent în art. 297 alin.1 noul Cod penal şi art. 132 din Legea nr.78/2000.

Bombonica Prodana a fost trimisă în judecată de DNA cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, la data comiterii faptei aceasta fiind coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Liviu Dragnea, care este acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea