x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cine extrădează o mamă?

Cine extrădează o mamă?

de Dan Constantin    |    26 Mai 2016   •   10:31
Cine extrădează o mamă?

Ana Maria Nedelcu a primit din partea unei instanțe din România decizia de extrădare în Canada. Nedelcu este urmărită de autoritățile canadiene pentru răpirea copilului ei și încălcarea unui ordin de custodie. Povestea dramatică a româncei care a încercat să-și salveze copilul de un tată agresiv, fugind în țara ei, este bine cunoscută. Acasă a fost arestată prin hotărârea judecătorului Adrian Podar de la Curtea de Apel București. La recurs a reușit să fie eliberată până la judecarea cererii de extrădare. Podar a hotărât apoi că mama trebuie extrădată în Canada. Nu este o telenovelă, ci o dramă adevărată în care vedem cum justiţia nu este doar oarbă, dar poate fi chiar ticăloasă.

Un corespondent cu mare experiență profesională, dl Dionysius Fota, care a urmărit cazul, cutremurat de lipsa de omenie a autorităților române, ne semnalează o situație similară de luat în seamă. O româncă a fugit din Canada de urgia soțului împreună cu cei doi copii. Soțul canadian a venit după ei la Baia Mare, cerând repatrierea copiilor. Motivația nu era dragostea, ci ajutorul de școlarizare pe care îl primea de la autoritatea canadiană - 2.000 de dolari lunar pentru fiecare copil. Înţelegem mai exact cererea de ,,recuperare” a copilului făcută de fostul soț al Anei Maria Nedelcu.

Procurorii au făcut recurs la decizia de extrădare. Până la noul termen, avem răgaz să vedem cine este magistratul care a arestat-o și apoi a hotărât extrădarea româncei. Iată cum se prezintă la un interviu la CSM. ,,Sunt judecător din 1999. Înainte am fost inspector la Ministerul Justiției, anterior judecător militar, anterior avocat, am fost și procuror, și înainte de a fi procuror am fost avocat”. Întrebat de comisia de evaluare despre dosarele de rezonanță judecate, patinează pe lângă ,,Lotul Timișoara” și acceptă ,,Cazul Ursu”. Ambele cu decizii controversate. Adaugă acum la mapa profesională și livrarea prin extrădare a Anei Maria Nedelcu.

 

×
Subiecte în articol: Ana Maria Nedelcu