x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cine îl reînvie pe Condrea?

Cine îl reînvie pe Condrea?

de Dan Constantin    |    25 Aug 2016   •   15:11
Cine îl reînvie pe Condrea?

Isteria Hexi Pharma, alimentată de articole incendiare aruncate pe piață de tolo.ro, s-a stins treptat. Moartea lui Dan Condrea a îndepărtat interesul de la ținta dirijată a scandalului - anatemizarea sistemului de sănătate publică - spre anchete criminalistice. Păpușarii au trimis și această pistă în derizoriu printr-un verdict de sinucidere contestat de bunul-simț. Martori apăruți la comandă, camere care ,,scăpau” imagini, scrumiere pierdute prin parcări au alimentat teoria conspirației. Conflictul între văduvele patronului mort și soarta unui copil ajuns sub protecția statului adaugă file noi la un dosar mereu mai neclar cu cât avansează cercetările. Trambulina de aruncat bombe mediatice legate ombilical de procurorii SISTEMULUI a uitat de promisiunile de aducere a dovezilor care ar fi întărit acuzele inițiale la adresa afacerii lui Condrea. Chiar și startul anchetei care a inflamat aproape la unison media românească a avut puține dovezi de falsificare a dezinfectanților Hexi Pharma. Diluția infinită consemnată la două spray-uri la analizele făcute la ICECHIM, dintr-un lot de zeci de mostre, multe conforme, a fost exacerbată până la atentat la siguranța națională.

Testele biocide, singurele care puteau să indice eficiența dezinfectanților, au apărut abia acum. Rezultatele primare anunțate de procurorul general îl scot pe Condrea de sub vinovăția nedovedită care l-a îngropat. Acum nu mai putem da verdict sinucidere, ci crimă.

Acum începe să se întoarcă roata. Manageri de spitale care și-au pierdut posturile, schimbarea unui ministru care nu s-a lăsat prins în jocul murdar, medicii acuzați de imbecilitate pot face un recurs moral. Firmei puse pe butuci de campania denigratoare i-a fost blocată activitatea și poate cere daune. Concurența i-a ocupat locul pe piață și-și va plăti serviciile de propagandă. Doar Condrea nu mai poate fi înviat. Tolontan spune că nu înțelege nimic din ideile devălmășite ale procurorului general.

Minciuna ucide! 

 

×