x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Claudiu Iorga Palaz, preşedintele PMP Constanţa, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 675.000 euro

Claudiu Iorga Palaz, preşedintele PMP Constanţa, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 675.000 euro

27 Sep 2016   •   14:22
Claudiu Iorga Palaz, preşedintele PMP Constanţa, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 675.000 euro

Vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța și lider al organizației PMP de la malul mării, fostul prefect Claudiu Iorga Palaz a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în aceeaşi cauză este judecată şi Aura Bozdoacă.

Dosarul se referă la la infracțiuni de abuz în serviciu sub forma autoratului și, respectiv, a complicității, iar prejudiciul se ridică la 675.000 euro.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
La data de 26.09.2016, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PALAZ CLAUDIU IORGA şi BOZDOACĂ AURA, fost prefect al Judeţului Constanţa şi respectiv director al Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Judeţului Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin.1 Cod penal în ref. la art. 309 Cod penal, sub forma autoratului şi, respectiv, a complicităţii.


S-a reţinut în sarcina acestora faptul că au refuzat să pună în executare sentinţa civilă nr. 7474/25.04.2008 a Judecătoriei Constanţa, menţinută de Tribunalul Constanţa, prin care au fost obligate Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Constanţa şi Comisia Locală Lumina, să pună în posesie un teren identificat de instanţa de judecată ca fiind situat în extravilanul localităţii Lumina.
Refuzul s-a concretizat în emiterea de către Comisia judeţeană a hotărârii nr. 266/13.04.2011, semnată de cei doi inculpaţi, în calitate de preşedinte şi respectiv membru, prin care s-a dispus invalidarea propunerii Comisiei locale Lumina de restituire către reclamanţi a respectivului teren.
Urmare acestui refuz, Instituţia Prefectului şi Consiliul local Lumina, au fost obligate prin mai multe sentinţe civile la plata de despăgubiri şi daune cominatorii în sumă totală de aproximativ 675.000 euro.


În cauză au fost luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

×