x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Interlopul care a batut o tânără salvamontistă rămâne în arest preventiv

Interlopul care a batut o tânără salvamontistă rămâne în arest preventiv

26 Feb 2016   •   13:43
Interlopul care a batut o tânără salvamontistă rămâne în arest preventiv

Bărbatul care a bătut o salvamontistă din staţiunea Straja, în timpul unei petreceri private, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit hotărârii luate vineri de magistraţii Judecătoriei Petroşani.

'La termenul de astăzi (vineri, n.r.), stabilit în procedura de cameră preliminară - care nu se caracterizează prin publicitate, (...) s-a dispus menţinerea arestării preventive a inculpatului Palesică Sorin Constantin. Măsura este dispusă pentru o durată de 30 de zile, cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Petroşani, judecătoarea Cristina Curuja.

Inculpatul a declarat în faţa judecătorului că va formula o contestaţie împotriva hotărârii instanţei. Contestaţia se va judeca la Tribunalul Hunedoara.

Întrebată dacă victima a depus o cerere de retragere a plângerii penale împotriva inculpatului, reprezentanta Judecătoriei Petroşani a explicat că, deoarece dosarul se află în faza procedurii de cameră preliminară, nu se pot comunica alte informaţii legate de acesta.

Salvamontista Miruna Inel, de 21 ani, a fost bătută, la începutul lunii februarie, de un bărbat de 33 de ani în timp ce se afla la o petrecere privată în staţiunea Straja. Tânăra a fost transportată la spital, în stare de inconştienţă, de un echipaj SMURD. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale localului.

Procurorii au finalizat ancheta în acest caz, agresorul fetei, Constantin Sorin Palesică, fiind acuzat de trei infracţiuni de lovire, cu trei victime, între care şi salvamontista. Dosarul a fost trimis Judecătoriei Petroşani, iar bărbatul este cercetat în stare de arest preventiv.

Dacă va fi găsit vinovat în acest dosar, Constantin Sorin Palesică riscă să primească o pedeapsă care poate ajunge până la 4 ani de închisoare, în condiţiile în care este cunoscut ca recidivist.

Pe de altă parte, salvamontista a încercat joi să înregistreze la un birou notarial din Lupeni o declaraţie prin care îşi retrage plângerea depusă în acest caz. Notarul a refuzat să dea curs procedurii, motivând că tânăra ar fi avut un 'consimţământ viciat'. AGERPRES

×