x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM a stopat lanțul detasărilor Nicoletei Nolden

CSM a stopat lanțul detasărilor Nicoletei Nolden

de Dan Constantin    |    15 Iun 2018   •   11:53
CSM a stopat lanțul detasărilor Nicoletei Nolden
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

În fine, CSM a pus punct seriei de detașări de care a beneficiat judecătoarea Nicoleta Nolden (fostă Cristuș), care ocupă de câțiva ani postul de consul la Bonn.

Cererea de prelungire cu încă un a a detașării la Ministerul Afacerilor Externe a fost respinsă cu unanimitate de voturi de Secția judecători a CSM în ședința din 14 iunie.Detașarea încălca normele, fiind o prelungire a prelungirii prelungite deja pentru Nolden, cunoscută în sistem drept "campioana detașărilor". Jurnalul avertiza membrii CSM asupra acestui caz și posibilelor presiuni ale statului paralel, judecătoarea fiind plecată din instanța de bază încă din 2009, fiind plimbată prin posturi la Ministerul Justiției, Guvern, MAE.

Nicoleta Nolden s-a măritat cu un judecător german de la instanța din Koln și face naveta între consulat și domiciliul conjugal. Respingerea cererii de prelungire a detașării ar avea ca efect revenirea  judecătoarei la activitatea din magistratură la Curtea de Apel București. Asta dacă nu se vor încerca alte manevre pentru păstrarea ei în Germania .

×
Subiecte în articol: Nicoleta Nolden