x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CSM va ,,înghiți” abuzul procurorilor în CAZUL HĂINEALĂ?

CSM va ,,înghiți” abuzul procurorilor în CAZUL HĂINEALĂ?

de Dan Constantin    |    20 Mar 2017   •   14:58
CSM va ,,înghiți” abuzul procurorilor în CAZUL HĂINEALĂ?

Pe ordinea de zi a plenului CSM  din 21 martie se află si contestația depusă de Oana Smidt Hăineală la măsura de anulare a detașării la Ministerul Justiției . În vârtejul cercetării declanșate de DNA care viza Guvernul Grindeanu, autor al OUG 13, HĂINEALĂ A FOST RETRASĂ PRINTR-O PROCEDURĂ ADMINISTRATIVĂ  din funcția de secretar de stat la Ministeul Justiției, la fel ca si procurorul Constantin Sima.Plecarea din funcția de demnitate publică a   CELOR DOI SECRETARI DE STAT a fost in consecinta cererii Procurorului General Augustin Lazăr adresată Sectiei procurori a CSM de anulare a detasării procurorilor SIMA și HAINEALĂ din Ministerul Public la Ministerul Justitiei. Motivarea era aberantă și impusă lui  Lazăr de DNA care i-a si audiat imediat pe cei doi secretari de stat scoși din funcție.

 Secția procurori a CSM A COMIS O ILEGALITATE deaorece  a hotărât din oficiu,în 3 februarie, să întrerupă detașarea fara a o audia pe Oana Hăineală și a avea timpul normal de trei zile de la anunțarea ordinii de zi păna la sedința sectiei. În pus  nu există o cerere a magistratului detasat.

 Documentul care va fi pus in analiza plenului CSM în 21 martie încearcă să acopere această ILEGALITATE.Raportul este redactat de o structură internă a CSM, Directia de RESURSE UMANE ,fiind ÎNTICMIT ȘI VIZAT DE procurorii Constantin Micu, dir.adj,Paula Georgescu, sef sectie și Carmen Toroianu.

 Decizia va fi luată prin vot dar nu este clar dacă procurorii care au decis în 3 februarie acțiunea abuzivă se vor abține.

 DNA, după ce a audiat pe cei doi secretari de stat și pe cativa ministri,a renunțat la cercetarea dosarului în ziua în care Curtea Constituțională a constatat ca procurori anticorupție nu aveau dreptul la anchetarea guvernului ca emitent al OUG 13. 

×