x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cultură de canabis, desoperită într-un imobil din Vrancea

Cultură de canabis, desoperită într-un imobil din Vrancea

18 Oct 2017   •   17:16
Cultură de canabis, desoperită într-un imobil din Vrancea

Poliţiştii SCCO Vrancea, sub coordonarea DIICOT Vrancea, au descoperit o cultură de canabis indoor, în urma a două percheziţii efectuate în judeţele Vrancea şi Ilfov. 

"În urma activităţilor desfăşurate, la un imobil din comuna Gura Caliţei, judeţul Vrancea, a fost găsită o cultură indoor de canabis cu 25 de plante, în diferite stadii de dezvoltare, o instalaţie artificială pentru cultivarea plantelor de canabis, resturi vegetale şi cântare electronice folosite la porţionarea mărfii. De asemenea, poliţiştii au mai găsit 10 grame fragmente vegetale într-un autoturism folosit de un bărbat de 32 ani, din judeţul Ilfov", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis miercuri AGERPRES. 

Procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Gherghe Alin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. 

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, inculpatul Gherghe Alin a procurat seminţe de canabis prin intermediul unor site-uri de specialitate şi a înfiinţat culturi de canabis indoor la imobilul său situat pe raza comunei Gura Caliţei, judeţul Vrancea, cultivând cu ajutorul unor instalaţii artizanale mai multe plante de canabis, în mai multe etape şi perioade succesive", informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, transmis AGERPRES. 

Potrivit anchetatorilor, începând din anul 2015, Alin Gherghe a înfiinţat în mod succesiv şi repetat mai multe culturi de canabis indoor (aproximativ 4 - 5) la imobilul menţionat, iar produsele rezultate, respectiv fragmentele de canabis, le-a deţinut în scopul consumului, dar cea mai mare parte în scopul comercializării, vânzându-le către diferite persoane din Bucureşti cu sume cuprinse între 3.000 şi 7.000 de lei. 

Alin Gherghe va fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri. 

Totodată, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism folosit de bărbatul reţinut, în acest autoturism fiind găsite şi resturile vegetale. AGERPRES

×