x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cum a fost filat Liviu Dragnea pe protocolul SRI-DNA

Cum a fost filat Liviu Dragnea pe protocolul SRI-DNA

de Antena 3    |    23 Feb 2017   •   21:09
Cum a fost filat Liviu Dragnea pe protocolul SRI-DNA

Răzvan Dumitrescu a prezentat, la Subiectiv, de la Antena 3, o anchetă a jurnaliștilor Lumea Justiției.ro care arată cum a fost filat pe protocolul SRI-DNA Liviu Dragnea, după care transformat în țintă penală în dosarul 435/P/2012 al DNA pentru un flagrant cu nota secretă despre activitatea TEL DRUM Teleorman.

”Acest protocol necunoscut inca opiniei publice a fost semnat cel mai probabil intre generalul Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, in februarie 2009, cand cei doi conduceau SRI si, respectiv DNA si trebuie investigat de Comisia de control a activitatii SRI, el constituind in opinia noastra o grava incalcare a legilor in vigoare”, scriu jurnaliștii luju.ro.

Lumea Justiției publică, în ediția de joi, nota strict secretă a SRI, din 25.01.2013, emisa de la Cabinetul primului adjunct al directorului SRI gen. Florian Coldea, ”care informa DNA despre activitatile presupus infractionale ale unor functionari si patroni de firme, implicati in diferite licitatii”,

În opinia ofiterilor SRI, aceștia ar fi constituit infractiuni comise in scopul “obtinerii de avantaje financiare in favoarea entitatilor economice pe care le controleaza in mod direct SC 3T Construct SRL Piatra Neamt si SC TEL DRUM SA Alexandria, judetul Teleorman, in detrimentul intereselor financiare ale Uniunii Europene si ale beneficiarilor”.

SRI si DNA suspectau ca in spatele SC TEL DRUM SA Teleorman s-ar fi aflat liderul PSD Liviu Dragnea.

Tandemul SRI-DNA a urmarit ca nota strict secret sa ajunga prin intermediari la Liviu Dragnea, care in 2013 era vicepremier si sa il prinda in flagrant cu documentul secret asupra lui pentru a-l putea inculpa si elimina din Guvern.

”Anchetatorii DNA au premeditat ca nota SRI clasificata strict secret, sa ajunga la ofiterul de judiciar al DNA, de la care se spera ca actul sa ajunga la liderul PSD Liviu Dragnea, care indeplinea pe atunci functia de vicepremier. Anchetatori planuiau un moment operativ care avea ca scop sa-l prinda pe Liviu Dragnea, in flagrant, in posesia documentului strict secret emis de SRI si astfel sa poata sa-l aresteze si trimita in judecata pentru detinere de documente secrete”, mai arată luju.ro.

 

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea protocol SRI dna antena 3 luju.ro