x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dâmboviţa:Mii de litri de alcool şi instalaţii artizanale, descoperite în urma percheziţiilor de luni; 19 mandate de aducere puse în executare

Dâmboviţa:Mii de litri de alcool şi instalaţii artizanale, descoperite în urma percheziţiilor de luni; 19 mandate de aducere puse în executare

24 Oct 2016   •   12:25
Dâmboviţa:Mii de litri de alcool şi instalaţii artizanale, descoperite în urma percheziţiilor de luni; 19 mandate de aducere puse în executare

Mii de litri de alcool, instalaţii artizanale, bani şi înscrisuri au fost descoperite de poliţişti în urma celor 30 de percheziţii efectuate în Dâmboviţa luni dimineaţă, iar 19 mandate de aducere vor fi puse în executare, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa. 

''În urma percheziţiilor desfăşurate în această dimineaţă, poliţiştii au descoperit la domiciliile bănuiţilor 14.816 litri de alcool, 91.100 litri de resturi provenite din distilarea materiei prime pentru producerea alcoolului, 25.400 lei, 11 instalaţii artizanale destinate fabricării băuturilor alcoolice, mai multe documente şi înscrisuri'', se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa. 

Tot la percheziţii au fost găsite arme de vânătoare care nu erau asigurate corespunzător. 

''Faţă de două persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 126/1995, precum şi a anulării dreptului de deţinere, folosire şi port arme letale şi neletale supuse autorizării după ce au fost depistate în timp ce deţineau la domiciliu arme de vânătoare pe care nu le-au asigurat corespunzător'', se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa. 

Pe numele unui suspect, poliţiştii au întocmit un dosar penal după ce la domiciliul său au fost descoperite 120 de articole pirotehnice deţinute fără drept. 

De asemenea, poliţiştii au efectuat 19 controale la agenţi economici de pe raza judeţului, bănuiţi că ar fi comercializat fără drept băuturi alcoolice. 

Poliţiştii vor pune în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. 

Poliţiştii din Dâmboviţa, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR, au efectuat, luni dimineaţă, 30 de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice. La percheziţii au participat aproape 200 de poliţişti. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2016, persoanele vizate ar fi fabricat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice şi juridice din judeţul Dâmboviţa, obţinând venituri ilegale. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal. AGERPRES

×