x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dăncilă, despre situaţia lui Kovesi: Îl voi susţine pe ministrul Justiţiei

Dăncilă, despre situaţia lui Kovesi: Îl voi susţine pe ministrul Justiţiei

12 Apr 2018   •   07:26
Dăncilă, despre situaţia lui Kovesi: Îl voi susţine pe ministrul Justiţiei

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, la Antena 3, că aşteaptă să vadă ce hotărâre va lua preşedintele Klaus Iohannis referitor la cererea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar a subliniat totodată că îl va susţine pe ministrul Justiţiei.

 

"Nu am ezitat niciodată să îmi asum responsabilitatea. Poate acesta a fost şi motivul pentru care preşedintele Liviu Dragnea, partidul, m-au susţinut pentru postul de prim-ministru. Dar legat de acest aspect, vreau să văd în primul rând ce va face preşedintele, pentru a putea lua o decizie. Însă ceea ce vă pot spune sigur este că îl voi susţine pe ministrul Justiţiei. (...) Nu pot să anticipez, aştept să văd ce hotărâre va lua domnul preşedinte Iohannis, dar subliniez: îl susţin pe ministrul Justiţiei", a declarat Dăncilă, întrebată dacă ar putea face o sesizare de conflict juridic de natură constituţională în cazul în care preşedintele nu o va revoca pe Kovesi.

În ce priveşte relaţia cu Tudorel Toader, prim-ministrul Dăncilă a precizat că lucrează foarte bine cu acesta.

"Lucrez foarte bine cu ministrul Justiţiei, eu consider că ministrul Justiţiei şi-a făcut datoria. Este un om cu experienţă în domeniu, consider că a luat lucrurile foarte în serios şi că a avut o abordare care a dat dovadă de seriozitate. (...) Eu consider că domnul ministru a ştiut întotdeauna că primul-ministru va fi alături de ministrul Justiţiei din Cabinetul său", a spus ea. AGERRPES

×