x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie „Decapitarea” Codruţei, la mâna lui Tudorel

„Decapitarea” Codruţei, la mâna lui Tudorel

16 Noi 2017   •   10:28
„Decapitarea” Codruţei, la mâna lui Tudorel
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Comisia care anchetează presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2009 a decis să sesizeze Ministerul Justiţiei, după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat pentru a patra oară să se prezinte la audieri. Comisia şi-a încheiat sesiunea de audieri şi urmează să îşi finalizeze raportul peste două săptămâni.

Propunerea de sesizare a Ministerului Justiţiei, în cazul Codruţei Kovesi, a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care a acuzat-o pe şefa DNA că nu respectă deciziile CCR. În ciuda Opozi-ţiei, această propunere a fost adoptată cu majoritate de voturi de parlamentarii PSD-ALDE-UDMR. Astfel, pe lângă o decizie finală în privinţa raportului emis de Inspecţia Judiciară în urma controlului efectuat la DNA, ministrul Tudorel Toader va trebui să exprime un punct de vedere în legătură cu refuzul Codruţei Kovesi de a se prezenta la audieri.

„Trebuie să ia o decizie în ceea ce o priveşte pe doamna Kovesi, pentru că altminteri înseamnă că putem să închidem şi Curtea Constituţională, înseamnă că putem renunţa şi la Constituţie şi, în general, putem să plecăm cu toţii acasă şi să lăsăm anumite persoane să facă ce vor în ţara asta, deşi în Consti-tuţie scrie că nimeni nu este deasupra legii”, a acuzat Pleşoianu.

În schimb, USR a acuzat coaliţia PSD-ALDE că şi-a făcut un scop din a o umili pe şefa DNA, prin aducerea sa cu forţa în Parlament. „Diferenţa dintre a aduce fizic o persoană în faţa acestei comisii şi a avea un punct de vedere scris nu este alta decât de imagine. Este o chestiune de a pune presiune şi de a umili un magistrat în sensul în care să fie adus cu forţa în faţa acestei comisii. Chiar dacă ar veni nu ar putea să declare altceva decât doreşte şi consi-deră că trebuie să declare. Mie mi se pare total nepotrivită o asemenea sesi-zare”, a explicat deputatul Stelian Ion. 

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi tudorel toader