x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DIICOT l-a reținut pe manelistul Dani Mocanu într-un dosar de proxenetism și spălare de bani

DIICOT l-a reținut pe manelistul Dani Mocanu într-un dosar de proxenetism și spălare de bani

26 Sep 2017   •   16:47
DIICOT l-a reținut pe manelistul Dani Mocanu într-un dosar de proxenetism și spălare de bani

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Dâmboviţa  împreună cu  ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au efectuat, marți, 26 septembrie 2017, 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza județului Dâmbovița, 2 în Argeș și 2 în București,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

   În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 și până în prezent a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 19 suspecţi, care a avut ca scop racolarea şi exploatarea  pe teritoriile României și Marii Britanii a mai multor persoane de sex feminin, obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională.

   S-a reţinut că membrii grupului au determinat şi înlesnit practicarea prostituției prin asigurarea cazării in locuințe închiriate pe teritoriul Marii Britanii  asigurând totodată mijloacele materiale necesare promovării pe site-urile destinate serviciilor sexuale, pentru practicarea prostituției.

   De asemenea, membrii grupului  au  transferat din Marea Britanie în România, atât personal cât și prin societăți de transfer monetar, prin folosirea de persoane interpuse și intermediari, sumele de bani obținute din activitatea infracţională precum și ascunderea provenienței ilicite a banilor, prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

   Până în prezent, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost indisponibilizate sumele de  39.850 de lei, 1.000 de euro, 5 autoturisme ,15 telefoane mobile, cartele SIM și mai multe înscrisuri și documente.

   La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Dâmboviţa, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

   Urmare a echipei comune de anchetă încheiate între autorităţile judiciare din România şi Marea Britanie, la data de 19.09.2017 poliţia londoneză a efectuat 5 percheziții la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 suspecţi şi 6 tinere care practicau prostituția.

   În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.

   Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște şi structurilor de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Ploiești, Pitești, Brașov și Teleorman.

×