x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dinu Pescariu, atac la Ecaterina Andronescu, în dosarul Cutezătorii

Dinu Pescariu, atac la Ecaterina Andronescu, în dosarul Cutezătorii

19 Oct 2017   •   11:46
Dinu Pescariu, atac la Ecaterina Andronescu, în dosarul Cutezătorii

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a declarat joi că este mirat de faptul că fostul ministru Ecaterina Andronescu a negat că s-ar fi întâlnit cu el în legătură cu încheierea şi prelungirea contractului de concesiune a Bazei Sportive "Cutezătorii". 

"Mă miră treaba asta, fiindcă noi ne-am întâlnit şi în 2001, când am semnat primul contract, şi în 2009, când am discutat despre prelungirea celui de-al doilea contract. E drept, dânsa fiind ministru, probabil avea lucruri mai importante pe cap şi se poate ca anumite lucruri să fi trecut în planul doi. Dar, cu siguranţă, nu poate să nege că ne-am întâlnit şi că am discutat", a spus Dinu Pescariu, prezent joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Întrebat de jurnalişti dacă există dovezi ale întâlnirii pe care a avut-o cu Ecaterina Andronescu şi dacă au fost prezente şi alte persoane, Dinu Pescariu a răspuns: "Cu siguranţă au fost". 

De asemenea, Pescariu a fost întrebat dacă Ecaterina Andronescu a fost de acord cu prelungirea contractului privind Baza "Cutezătorii". 

"Asta o să vă spună dânsa. Din moment ce noi am ajuns la prelungirea asta, mă gândesc că toată lumea a fost de acord. Şi eu chiar cred în continuare că este un lucru cu care ar trebui să se mândrească, de care nu ar trebui să fugă nimeni", a replicat Dinu Pescariu. 

Dinu Pescariu a mai fost întrebat de ce încearcă Ecaterina Andronescu să ascundă întâlnirea dintre ei. 

"Nu cred. Cred că în momentul acesta, creându-se această bulă şi inflamându-se şi opinia publică, probabil că lumea încearcă să se delimiteze, însă în momentul în care lucrurile vor intra pe făgaşul normal, toată lumea va fi mândră cu ce se întâmplă acolo. Este vorba de o bază care a fost a statului, este a statului, doar că a fost preluată de la stadiul de 'tăpşan', iar acum a devenit o zonă extrem de agreabilă", a răspuns Dinu Pescariu. 

Ecaterina Andronescu a fost audiată, miercuri, la DNA în dosarul privind concesionarea Bazei Sportive "Cutezătorii". La ieşirea din sediul DNA, Ecaterina Andronescu a negat că s-ar fi întâlnit cu Dinu Pescariu.

Pe 10 octombrie, DNA a anunţat că fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Mihnea Costoiu şi fostul jucător de tenis Dinu Pescariu sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie, sub control judiciar, în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă "Cutezătorii" din Bucureşti. 

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adiţional din 23 iunie 2009, prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza "Cutezătorii", constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare, fusese dată în folosinţa Fundaţiei Dinu Pescariu. 

"Acest act adiţional a fost semnat din partea Ministerului Educaţiei Naţionale de către secretarul de stat Costoiu Mihnea Cosmin, iar din partea Fundaţiei Dinu Pescariu de către Pescariu Dinu Mihail, fără respectarea prevederilor legale şi fără vreun aviz de la Direcţia Juridică din cadrul Ministerului Educaţiei. Actul adiţional a fost încheiat în condiţiile în care contractul iniţial (încheiat în 2004 de RA APPS cu Fundaţia Dinu Pescariu) se afla în curs de reziliere. Acţiunea în instanţă fusese iniţiată (în anul 2005) de Ministerul Educaţiei Naţionale, care devenise administrator al Bazei 'Cutezătorii'", susţin procurorii. AGERPRES

×