x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Directorul DSP Alba, reținut într-un dosar privind mafia lemnului

Directorul DSP Alba, reținut într-un dosar privind mafia lemnului

12 Dec 2017   •   14:00
Directorul DSP Alba, reținut într-un dosar privind mafia lemnului
Sursa foto: Facebook

Șeful DSP Alba, Alexandru Sinea, a fost reținut pentru 24 de ore de către poliștii care anchetează un dosar în care sunt urmărite mai multe persoane pentru delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori.

Polițiștii au efectuat, marți dimineață, 9 percheziții la persoane care ar fi creat un prejudiciu statului în valoare de peste 450.000 de lei.

În dosar au fost aduse la audieri în total 8 persoane din care 7  sunt angajaţi ai Ocolului Silvic din Blaj, iar celălalt este administratorul unei firme. Sinea are 30 de ani și a preluat funcția de director DSP Alba în iulie 2016, după ce a promovat concursul organizat de ANFP , cu 8,66.

Alexandru Sinea este acuzat că, în perioada în care era administratorul unei firme, respectiv între 2013 şi 2015, alături de şapte angajaţi ai unui ocol silvic din zona Blaj, ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat marţi nouă percheziţii, la domiciliile a opt persoane bănuite de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, şi la sediul unei firme. 

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, şapte dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice, al cărei administrator era cea de-a opta persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 de lei. 

Sursa: alba24.ro

×