x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Directorul interimar al ADP Sector 4, trimis în judecată de procurorii DNA pentru înșelăciune

Directorul interimar al ADP Sector 4, trimis în judecată de procurorii DNA pentru înșelăciune

17 Iun 2020   •   16:08
Directorul interimar al ADP Sector 4, trimis în judecată de procurorii DNA pentru înșelăciune

Directorul general interimar al ADP Sector 4, Marian Goleac, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de înșelăciune, după ce ar fi ocupat fraudulos funcția, timp de 12 ani, în baza unor acte false, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marian Goleac, director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuă.

Astfel, în perioada 2008 - mai 2020, Marian Goleac ar fi deţinut pe nedrept funcţiile de director general adjunct interimar şi director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA (ce are ca acţionar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obţinând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei.

„Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administraţie a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverinţă prin care se atesta că este absolvent al unei facultăţi de electrotehnică şi informatică, specializarea electromecanică (promoţia 2002) şi ulterior ar fi ataşat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obţinute în condiţii nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă)", se arată în comunicat.

În baza studiilor pe care le avea, Marian Goleac ar fi putut ocupa doar funcții de execuție, precum: floricultor, lucrător pentru salubricare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

×
Subiecte în articol: adp sector 4 marian goleac dna