x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA Braşov: Dorin Marian, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu

DNA Braşov: Dorin Marian, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu

25 Mai 2016   •   15:44
DNA Braşov: Dorin Marian, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu
Sursa foto: FOTO: incomemagazine.ro

Procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care este anchetat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

DNA precizează, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Dorin Marian, fost şef al Cancelariei prim-ministrului.

Această citare a fost necesară în legătură cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfăşurată de Marius Marcovici.

"După depunerea jurământului, la 28 aprilie, Dorin Marian a făcut declaraţii mincinoase cu privire la faptul că Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al cancelariei primului ministru. Declaraţia mincinoasă constă în faptul că, deşi calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici, în raport cu Dorin Marian, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcţiei de şef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidenţă", susţin procurorii.

DNA menţionează că, în depoziţia luată sub jurământ, Dorin Marian a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Sursa citată subliniază că suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

DNA a anunţat marţi că procurorii anticorupţie Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Sursa: AGERPRES

×