x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi adolescenți din Botoșani, anchetaţi de poliţişti după ce au profanat 14 morminte din Cimitirul Eternitatea

Doi adolescenți din Botoșani, anchetaţi de poliţişti după ce au profanat 14 morminte din Cimitirul Eternitatea

09 Dec 2019   •   14:52
Doi adolescenți din Botoșani, anchetaţi de poliţişti după ce au profanat 14 morminte din Cimitirul Eternitatea

Doi adolescenţi, de 18 ani şi 17 ani, sunt cercetaţi penal de poliţiştii din Botoşani sub aspectul comiterii infracţiunii de profanare de morminte, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Maria Carp.

Cei doi sunt acuzaţi că în noaptea de vineri spre sâmbătă au distrus cel puţin 14 monumente funerare din Cimitirul Eternitatea. Ei au rupt cruci din marmură, au scris pe acestea cu spray-ul negru şi au smuls mai multe cruci din lemn pe care ulterior le-au înfipt invers în pământ.

"Am fost sunat de un salariat din cadrul formaţiei. La turul de rigoare, să vadă dacă nu sunt evenimente, a descoperit în această zonă, în parcelele 14 şi 15, morminte devastate, cu nişte însemne pe care nu mi le pot explica, cruci întoarse şi înfipte în pământ cu semnul ortodox invers", a declarat şeful formaţiei administrare cimitire al societăţii Urban Serv SA, Stelian Gavril.

Administraţia cimitirelor din Botoşani intenţionează să monteze camere de supraveghere atât în Cimitirul Eternitatea, cât şi în Cimitirul Pacea, în condiţiile în care astfel de incidente se repetă la un anumit interval de timp.

AGERPRES

×