x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi cetăţeni afgani, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Doi cetăţeni afgani, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România

07 Feb 2016   •   11:25
Doi cetăţeni afgani, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat doi cetăţeni afgani care au încercat să intre ilegal în România, cei doi migranţi fiind predaţi autorităţilor de frontieră din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al ITPF Iaşi remis, duminică, AGERPRES.

Vineri, într-o acţiune de colaborare cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din Huşi au fost informaţi că există posibilitatea ca două persoane să încerce să treacă râul Prut şi să intre pe teritoriul României, iar în urma unei acţiuni specifice au depistat două bărbaţi, cetăţeni afgani, în vârstă de 22, respectiv 46 de ani.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi au trecut râul Prut pe pod de gheaţă, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul în vârstă de 22 de ani a mai încercat să treacă fraudulos frontiera de stat a României în luna septembrie a anului trecut, ocazie cu care faţă de acesta a fost instituită măsura interzicerii intrării în ţara noastră pe o perioadă de cinci ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează, în cazul celor doi, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi intrare în ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat de către un străin căruia i-a fost interzis în orice mod dreptul de intrare în ţară.

În baza Acordului de Readmisie încheiat cu R.Moldova, cei doi migranţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor. AGERPRES

×