x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal în REM pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu pentru alunecarea de teren de la Alunu

Dosar penal în REM pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu pentru alunecarea de teren de la Alunu

12 Iun 2017   •   16:34
Dosar penal în REM pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu pentru alunecarea de teren de la Alunu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea au constituit luni o cauză penală privind condiţiile producerii alunecării de teren din comuna Alunu, potrivit unui comunicat al Parchetului menţionat, transmis AGERPRES

În cauză se fac cercetări pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu, pentru încălcarea unor dispoziţii prevăzute în Legea minelor. 

Alunecările de teren care au început pe 9 mai în comuna vâlceană Alunu au continuat şi au afectat terenuri agricole şi forestiere, şase gospodării ale populaţiei, elemente din infrastructura localităţii, fiind pus în prezent în pericol şi DJ 605 C. Suprafaţa de teren afectată de alunecările de teren este de 65,59 hectare. 

"La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit astăzi, 12 iunie 2017, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere calificată şi abuz în serviciu, pentru încălcarea unor dispoziţii prevăzute de Legea minelor, referitor la condiţiile în care s-au produs, începând cu data de 09 mai 2017, alunecări de teren, care au continuat şi au afectat terenuri agricole şi forestiere, gospodării ale populaţiei, infrastructura tehnico-edilitară a localităţii Alunu, judeţul Vâlcea, punând în pericol drumul judeţean DJ 605C, fiind afectată suprafaţa totală de 62,59 ha teren şi 6 gospodării", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. 

Potrivit sursei citate, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare. 

La Alunu sunt în curs acţiunile pentru a şaptea evacuare de gospodărie, după ce în luna mai şi în primele tei zile din iunie au mai fost evacuate în total şase gospodării. Această ultimă gospodărie evacuată, în care locuia o familie formată din două persoane, este situată dincolo de drumul judeţean şi la câţiva metri de zona în care a ajuns pământul alunecat. 

×