x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Executor judecătoresc, ridicat de procurorii DIICOT. Gheorghe Brad a vândut mai multe hoteluri din Băile Herculane puse sub sechestru

Executor judecătoresc, ridicat de procurorii DIICOT. Gheorghe Brad a vândut mai multe hoteluri din Băile Herculane puse sub sechestru

26 Oct 2017   •   12:18
Executor judecătoresc, ridicat de procurorii DIICOT. Gheorghe Brad a vândut mai multe hoteluri din Băile Herculane puse sub sechestru

Operațiune ca-n filme în această dimineață a DIICOT și DGA – au ridicat direct din sala de judecată a Tribunalului Caraș Severin mai mulți suspecți care fac parte dintr-o grupare care a devalizat SC Hercules SA, scriu jurnaliștii de la pressalert.ro.

Toți erau veniți la un termen de judecată într-un dosar de insolvență și au fost duși la audieri. Anchetatorii i-au ridicat pe Gheorghe Brad, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, acum executor judecătoresc, pe omul de afaceri Alexandru Gavrilescu și soția acestuia Antonela Gavrilescu, avocatul Istrate Rusu, Marius Ghiță și Mioara Dumitrache, reprezentant al administratorului judiciar al SC Hercules SA, consorțiul Victrix Capital SPRL- CII Dumitrache Mioara, Vasile Dumitru, lichidator judiciar.

După operațiunea de anul trecut a DIICOT care a vizat modul în care gruparea condusă de Iosif Armaș a jefuit patrimoniul SC Hercules SA, printr-o serie de manevre ilegale, procurorii anti-mafia au pus sechestru pe majoritatea hotelurilor. Anterior, omul de afaceri Alexandru Gavrilescu a încercat preluarea mai multor creanțe având ca depitor SC Hercules SA. Ulterior, se încheie o înțelegere cu Valeriu Verbințchi, omul de încredere al lui Armaș prin care s-a recunoscut o creanță de aproximativ un milion de euro.

Ulterior operațiunii DIICOT, când s-a pus sechestru pe majoritatea hotelurilor, în baza creanței pe care o avea recunoscută, obține încuviințarea executării silite. Imediat s-a trecut la executarea hotelurilor de către executorul judecătoresc Gheorghe Brad care ignoră faptul că în cartea funciară acestea sunt puse sub sechestru de DIICOT.

Deși valoarea impozabilă a hotelurilor a fost stabilită de procurori la peste 30 milioane de lei, hotelurile sunt vândute de Brad la prețuri derizorii către firma controlată de Gavrilescu. Într-o singură zi, 13 iunie, sunt vândute trei imobile din Băile Herculane. În total, au fost vândute prin această metodă nu mai puțin de 12 active, valoarea fiind de 1,4 milioane euro, cu mult peste cât era creanța. Ba mai mult, Brad a acceptat ca plata să se facă în rate pe o perioadă de zece ani, lucru interzis de lege. La această oră, suspecții sunt audiați la sediul DIICOT Caraș Severin.

 

×
Subiecte în articol: herculane