x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Florin Iordache despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea: Trebuie făcute foarte multe precizări în legi

Florin Iordache despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea: Trebuie făcute foarte multe precizări în legi

13 Noi 2017   •   15:12
Florin Iordache despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea: Trebuie făcute foarte multe precizări în legi

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, luni, referitor la comunicatul DNA cu acuzaţiile aduse preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea, că trebuie aduse foarte multe precizări în legi astfel încât să nu existe "interpretări ale unora sau altora", menţionând că Dragnea nu trebuie să facă "un pas în spate". 

Întrebat la Parlament în legătură cu comunicatul DNA în care Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracţional şi abuz în serviciu, Iordache a spus: "Nu am apucat să discut (cu Liviu Dragnea - n.r.). Tocmai de aceea cred că trebuie făcute foarte multe precizări în legi astfel încât interpretări ale unora sau ale altora să nu mai aibă loc". 

Întrebat dacă susţine nevinovăţia lui Liviu Dragnea şi că e vorba de o interpretare eronată a legii, Florin Iordache a răspuns: "Fără îndoială". 

"Dumneavoastră, dacă aţi citit Directiva 334 de anul trecut a Uniunii Europene, până nu există o hotărâre definitivă împotriva unei persoane, nevinovăţia există. Cred că acest principiu al nevinovăţiei trebuie foarte bine statuat în legislaţia românească", a adăugat Iordache. 

Florin Iordache, care este preşedinte al Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei, a menţionat, în legătură cu faptul că în comisie se discută despre abuzul în serviciu, că nu pot fi ignorate două decizii ale Curţii Constituţionale în legătură cu această infracţiune. 

"Noi nu discutăm despre persoane. Noi discutăm de o anumită legislaţie. (...) Nu ne putem face că nu vedem două decizii ale Curţii Constituţionale, nu ne putem face că nu vedem nişte directive europene, nu putem să nu discutăm despre Convenţia de la New York. Sunt nişte acte care, cred eu, trebuie, dacă tot ne place să trăim ca afară, haideţi să transpunem şi legislaţia care este afară în legislaţia românească. Nu putem vorbi despre cineva care este învinuit şi-l putem scoate în spaţiul public până nu avem o hotărâre definitivă. Când avem o hotărâre definitivă, mai putem sta de vorbă", a arătat Iordache. 

Întrebat dacă Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate aşa cum au făcut Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, Florin Iordache a răspuns: "Fără îndoială nu. Dacă tot vorbim de prezumţia de nevinovăţie, despre ce discutăm?". 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a anunţat DNA. AGERPRES

×