x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Florin Iordache despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: Presiunile media nu ajută sistemul de justiţie

Florin Iordache despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: Presiunile media nu ajută sistemul de justiţie

10 Ian 2017   •   16:06
Florin Iordache despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: Presiunile media nu ajută sistemul de justiţie
Sursa foto: RADU-BADOIU

Ministrul Florin Iordache a declarat marţi că presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiţie. 

"Fără îndoială nu. Sistemul de justiţie trebuie să funcţioneze şi presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiţie, pentru că, repet, avem nevoie de întărirea sistemului de justiţie şi avem nevoie de o justiţie competentă şi coerentă", a afirmat Florin Iordache, întrebat dacă sunt "sănătoase pentru sistem" dezvăluirile pe care le face fostul deputat Sebastian Ghiţă. 

Chestionat cu privire la discuţia pe care a purtat-o luni cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei a subliniat că susţine lupta anticorupţie. "Am discutat cu dumneaei pentru o legislaţie coerentă, pentru un buget suficient pentru buna funcţionare a instituţiei, am reiterat faptul că eu susţin fără îndoială lupta anticorupţie şi întărirea rolului justiţiei şi încrederea cetăţeanului în actul de justiţie", a arătat Florin Iordache. 

Cu privire la legea răspunderii magistraţilor, el a menţionat că a decis înfiinţarea Comisiei interparlamentare pentru a modifica legislaţia, existând în acest moment legi care produc confuzie. 

"Din grabă, din neştiinţă, din eroare, legile emise de Guvern, fie că au fost aprobate apoi în Parlament, am constatat cu toţii, şi acesta este un semnal care trebuie să dea de gândit, că avem legi contradictorii, legi care produc confuzie în societate şi rolul nostru este acela de a modifica legile şi a le face cât mai clare şi mai coerente", a arătat Iordache. 

Întrebat care este părerea sa despre petiţia prin care se cere demisia Avocatului Poporului, ministrul Justiţiei a afirmat că dreptul de a sesiza Curtea Constituţională este un drept normal şi obligatoriu. 

"Este un drept al Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituţională, Curtea se va pronunţa în perioada următoare, dar din câte ştiu eu este un drept normal şi obligatoriu ca atunci când Avocatul Poporului constată că o lege sau o ordonanţă este neconstituţională să sesizeze Curtea. Deci ceea ce cred că a făcut Avocatul Poporului cred că a făcut cu respectarea legii", a susţinut Florin Iordache. 

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a discutat marţi cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, sindicatelor grefierilor şi Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. Tot marţi, el avea programată o întâlnire cu preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, însă întrevederea a fost amânată pentru o dată care va fi stabilită ulterior. AGERPRES

×