x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Florin Iordache și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

20 Oct 2020   •   12:00
Florin Iordache și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Deputatul Florin Iordache și-a depus, marți, candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ, funcție care nu are limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocată.

„Florin Iordache și-a depus candidatura (pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ - n.r.), după ce nu a mai prins un mandat de parlamentar”, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Iordache nu este singurul candidat la această funcție, dar este creditat cu șansele cele mai mari, au precizat sursele citate.

Ședința de plen în care se va vota cine va prelua funcțua de președinte al Consiliului Legislativ este programată la ora 16:00, după ce depunerea candidaturilor a fost prelungită până marți, la ora 12:00.

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Florin Iordache a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu. A demisionat după protestele împotriva OUG 13/2017.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

 

×
Subiecte în articol: florin iordache