x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul director al Poștei Române, Daniel Neagoe Dumitru, condamnat la șase ani de închisoare cu executare

Fostul director al Poștei Române, Daniel Neagoe Dumitru, condamnat la șase ani de închisoare cu executare

16 Iun 2020   •   10:58
Fostul director al Poștei Române, Daniel Neagoe Dumitru, condamnat la șase ani de închisoare cu executare

Fostul director general al Poștei Române, Daniel Neagoe Dumitru, a fost condamnat de Tribunalul București la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, într-un dosar în care este acuzat că a cerut bani de la o firmă în schimbul acordării unor contracte privind servicii de curățenie și reîncărcare a cartelelor telefonice prepaid.

Procesul a început în 2016. Judecătorul care s-a ocupat de caz a amânat de 22 de ori pronunțarea sentinței.

Astfel, în urma deciziei instanței, Daniel Neagoe Dumitru a fost condamnat la cinci ani de închisaore pentru trei infracțiuni de luare de mită. Pedepsele au fost contopite și a fost adăugast un spor de pedeapsă de un an.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Fostul director mai era acuzat de abuz în serviciu, caz în care a fost achitat, și de conflict de interese, caz în care fapta s-a prescris.

În perioada iunie-iulie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, în calitate de director general al Poştei Române, a pretins de la directorul unei societăţi comerciale, cu care compania naţională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curăţenie în unităţi poştale, să cedeze în subantrepriză unele lucrări către societatea Dig Prodcom SRL (în prezent radiată) pe care primul o controla printr-o interpusă, se arată într-un comunicat al DNA.

 

×