x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, trimis în judecată pentru corupție

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, trimis în judecată pentru corupție

15 Ian 2021   •   10:19
Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, trimis în judecată pentru corupție

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu referitor la realizarea unor lucrări la Herghelia Mangalia şi pe malul Lacului Corbu. Acesta se află deja în detenție pentru două infracţiuni de abuz în serviciu. 

În perioada 2009 - 2013, el a încălcat atribuţiile de serviciu, ca ordonator principal de credite şi gestionarea bugetului, cu privire la realizarea acestor lucrări, care nu aparţineau Consiliului Judeţean Constanţa.

"Lucrările ar fi fost executate de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, RAJDP ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată şi ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către Daniel Nicuşor Constantinescu. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare", arată DNA.

Constantinescu a făcut toate demersurile pentru amenajarea malurilor şi realizarea unui drum acces către Lacul Corbu, modernizarea şi reabilitarea Hergheliei Mangalia, obiective care nu aparțin domeniul public.

Prejudiciul se ridică la 5.570.821 lei. Consiliul Judeţean Constanţa se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunerea menţinerii măsurilor asigurătorii.

×