x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, audiat la DNA

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, audiat la DNA

19 Noi 2020   •   15:22
Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, audiat la DNA
Sursa foto: Hepta

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, este audiat, joi, la DNA. Daniel Florea a menționat că a fost chemat în calitate de martod, fără a i se preciza despre ce este vorba.

„Primăria Sectorului 5 nu a mai achiziționat tablete pentru elevi. Voi vedea”, a afirmat Florea, întrebat dacă audierea are legătură cu perchezițiile DNA privind achizițiile de tablete.

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziții la primării de sector și la instituții subordonate în legătură cu achizițiile de tablete pentru elevi. De asemenea, perchezițiile au vizat și locuințele foștilor primari Dan Tudorache și Marian Vanghelie.

Achiziția de 35.000 de tablete pentru elevii și profesorii din Sectorul 5, cu o valoare de peste 59,1 milioane lei, bani publici, a fost anulată pe motiv că nu ar mai fi oportună, pe 7 octombire, potrivit SEAP.

Fostul primar, Daniel Florea, anunțase încă de pe 11 septembrie că a cumpărat 33.000 de tablete pentru elevii și profesorii din Sectorul 5.

„Toți elevii și profesorii din Sectorul 5 vor primi tablete cu acces gratuit la internet pe 2 ani. Sunt 33.000 de tablete în drum spre noi. Toate livrările vor începe de săptămâna viitoare. Eu sper ca o mare parte dintre ele să fie livrate până luni (n.a 15 septembrie), dar livrările vor fi făcute gradual pe măsura stocurilor.(..) Stocurile reprezintă o problemă în toată Europa.”, a scris Daniel Florea, pe 11 septembrie, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Daniel Florea dna tablete