x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul vicepreședinte ASF a fost achitat definitiv de acuzațiile de corupție

Fostul vicepreședinte ASF a fost achitat definitiv de acuzațiile de corupție

01 Oct 2020   •   14:36
Fostul vicepreședinte ASF a fost achitat definitiv de acuzațiile de corupție

Fostul vicepreședinte ASF, Daniel Tudor, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București în dosarul în care era acuzat de corupție. Acesta, împreună cu soția sa, Doina Tudor, au fost trimiși în judecată de DNA pentru de luare de mită. 

Curtea de Apel a menținut hotărârea Tribunalului București din iunie 2018, când a fost ridicat și secehstrul asigurător pentru acoperirea sumei de 300.000 de euro. 

În perioada martie-mai 2013, secretarul general al Senatului, Ovidiu Marin, a efectuat un control la o societate de asigurări, ocazie cu care a pretins acționarului majoritar 3 milioane de euro pentru Daniel Tudor.

"Ovidiu Marian a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu. Concret, Daniel Tudor trebuia să depună diligenţele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Din suma de bani iniţial pretinsă, inculpatul Marian a primit efectiv 500.000 euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro", arată DNA.

Restul de 300.000 euro au revenit lui Daniel Tudor în trei tranşe, de câte 100.000 euro. Prima tranşă i-a revenit în mod direct, iar următoarele două, indirect, prin intermediul soţiei sale Doina Tudor.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", susține DNA.

Daniel Tudor a fost senator şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

×