x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul Mineriada 1990

Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul Mineriada 1990

22 Mai 2017   •   14:11
Gelu Voican Voiculescu, audiat în dosarul Mineriada 1990
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a fost audiat în această dimineață în dosarul Mineriada. Acesta a fost chemat la Parchetul General în calitate de martor și a venit însoțit de avocatul său.

În acest dosar, fostul președinte Ion Iliescu, dar și fostul premier Petre Roman, alături  de alte persoane au fost inculpate sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității în dosarul Mineriadei din 1990, scrie antena3.ro.

Săptămâna trecută au fost audiați în același dosar, Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, 'Cico' Dumitrescu, Mugurel Florescu și Miron Cozma.

În dosarul Mineriadei, procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 23 decembrie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru infracţiuni contra umanităţii, faţă de Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte al României, Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale şi Mugurel Cristian Florescu, general în rezervă, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare. În acelaşi dosar a fost pusă în mişcarea acţiunea penală, pentru infracţiuni contra umanităţii, şi faţă de amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu, la data săvârşirii faptelor membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi şef al Direcţiei Generale de Cultură, Presă şi Sport din cadrul Ministerului de Interne, Cazimir Ionescu, fost vicepreşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, Adrian Sârbu, fost şef de cabinet şi consilier al primului ministru în iunie 1990, Miron Cozma, fost preşedinte al Biroului Executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Libere "Valea Jiului”.

×