x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Hotelul lui Robert Negoiţă este percheziţionat, fiind implicat într-un dosar de evaziune fiscală

Hotelul lui Robert Negoiţă este percheziţionat, fiind implicat într-un dosar de evaziune fiscală

28 Sep 2016   •   11:08
Hotelul lui Robert Negoiţă este percheziţionat, fiind implicat într-un dosar de evaziune fiscală
Sursa foto: DIANA OROS

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţişti din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, miercuri dimineaţa, percheziţii la Rin Grand Hotel, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al PCAB, procurorii şi poliţiştii fac percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, în vederea ridicării de documente financiar - contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2007 - 2016, societăţile comerciale implicate, având ca obiect de activitate construcţii de ansambluri rezidenţiale şi hoteluri, nu ar fi declarat la organele fiscale sumele datorate cu titlu de TVA, aferente imobilelor vândute, fapt care a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 5 milioane de euro.

În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penală începută in rem.

”Nu se pune problema audierii lui Robert Negoiță, dar probabil va fi și el interogat cu această chestiune. Se va vedea dacă se vor face rețineri având în vedere că este un prejudiciu atât de mare”, a declarat reporterul Antena 3.

×