x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Iordache către semnatarii moţiunii pe Justiţie: Sunteţi în criză de idei; încercaţi să ocupaţi timpul cu teme false

Iordache către semnatarii moţiunii pe Justiţie: Sunteţi în criză de idei; încercaţi să ocupaţi timpul cu teme false

12 Sep 2017   •   18:45
Iordache către semnatarii moţiunii pe Justiţie: Sunteţi în criză de idei; încercaţi să ocupaţi timpul cu teme false

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, în plen, că semnatarii moţiunii simple pe Justiţie sunt "în criză de idei" şi încearcă să ocupe timpul cu "teme false", susţinând că, prin proiectul de modificare şi completare, legile Justiţiei sunt "mai concise" şi "mai clare". 

"Sunt surprins de modul în care aţi decis să depuneţi această moţiune simplă. Am văzut-o semnată de două grupuri parlamentare. Sunt surprins de declaraţiile dumneavoastră. Se vede că sunteţi în criză de idei şi, în aceste condiţii, încercaţi să ocupaţi timpul cu teme false", a spus Iordache, fost ministru al Justiţiei, la dezbaterea moţiunii simple "PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa...", iniţiată de PNL şi USR. 

Iordache a adăugat că cele trei legi privind Justiţia au fost elaborate sunt directa coordonare a CE, iar, la niciun an, Monica Macovei, în calitate de ministru al Justiţiei, le-a schimbat, obţinând subordonarea procurorilor, înlăturarea unor prevederi democratice din organizarea CSM. 

"Prin proiectul de modificare şi completare a legilor Justiţiei textele sunt mai concise şi mai clare", a afirmat social-democratul. 

El a arătat că pe Ordonanţa 13 au fost date două decizii CCR, care au constatat "pertinenţa" actului normativ. 

Potrivit lui Iordache, moţiunea nu specifică în ce constă încălcarea principiilor independenţei şi inamovibilităţii magistraţilor şi a statului democratic. 

Cu privire la funcţiile de conducere din Ministerul Public, Florin Iordache a spus că modificările propuse de ministrul Justiţiei înlătură un control politic. 

El a mai susţinut că semnatarii moţiunii fac "o confuzie gravă între puterea judecătorească şi Ministerul Public", menţionând că există o problemă care trebuie soluţionată şi anume răspunderea magistraţilor. 

În opinia lui Iordache, ministrul Justiţiei a făcut un prim pas pentru rezolvarea acestei probleme. 

Parlamentul este cel care decide asupra modificărilor la legile Justiţiei, ministrul de resort făcând o propunere în această privinţă, a indicat deputatul PSD. AGERPRES

×