x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătoria Sectorului 1 admite arestul preventiv pentru o singură persoană după violenţele din Piaţa Victoriei

Judecătoria Sectorului 1 admite arestul preventiv pentru o singură persoană după violenţele din Piaţa Victoriei

24 Feb 2017   •   19:34
Judecătoria Sectorului 1 admite arestul preventiv pentru o singură persoană după violenţele din Piaţa Victoriei

Judecătoria Sectorului 1 a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Alexandru-George Timinschi pentru complicitate la ultraj, ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după violenţele din Piaţa Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie. 

Magistraţii au decis să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Ionuţ-Cristian Dinu, Andrei-Lucian Dumitrescu, Răzvan-Marian Radu, Alexandru Marius Bocşu şi Daniel-Ionuţ Ion, dar au decis instituirea controlului judiciar pentru aceştia. 

Judecătorii au mai dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului Răzvan-Marian Radu, reţinut de procurori pentru aceleaşi evenimente. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data de 23.02.2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de: 
* Dinu Ionuţ-Cristian pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; 
* Dumitrescu Andrei-Lucian pentru complicitate la ultraj; 
* Radu Răzvan-Marian pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; 
* Bocşu Alexandru Marius pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; 
* Ion Daniel-Ionuţ pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice 
* Timinschi Alexandru-George pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj, ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

Mai sunt cercetaţi Dobre Nicolae Bogdan - pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; Călin Mihai - pentru instigare publică şi Jijie Marius - pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. 

Procurorii au dispus, prin ordonanţă, joi, reţinerea a opt inculpaţi, pentru 24 de ore. Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Jijie Marius, Călin Mihai şi Dobre Nicolae Bogdan pe o perioadă de 60 de zile. 

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 februarie, în timp ce se aflau în Piaţa Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestaţie cu caracter paşnic, la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului. 

"Prin acţiunile lor violente inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică. De asemenea, unul dintre inculpaţi a expus un banner pe care era un inscripţionat un mesaj prin care îndemna publicul, în scris, să săvârşească infracţiuni, iar un altul a săvârşit acte de exhibiţionism în mijlocul mulţimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor", se arată într-un comunicat al PJS1. AGERPRES

×