x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătorii au decis: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân încă 30 de zile în arest preventiv

Judecătorii au decis: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân încă 30 de zile în arest preventiv

28 Feb 2020   •   11:30
Judecătorii au decis: Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân încă 30 de zile în arest preventiv
Sursa foto: Observator.tv

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în dosarul „Caracal”, rămân în arest preventiv, au decis vineri judecătorii Tribunalului Olt. Ştefan Risipiţeanu le-a cerut judecătorilor să-i înlocuiască măsura arestului cu cea a controlului judiciar.

Judecătorii Tribunalului Olt au verificat vineri legalitatea măsurii arestului în cazul lui Gheorghe Dincă şi a lui Ştefan Risipiţeanu, trimişi în judecată în dosarul răpirii, violării şi uciderii celor două adolescente, Alexandra Măceşeanu şi Luiza Melencu. Judecătorii au decis că măsura este legală şi au decis ca cei doi să rămână în arest preventiv.

„Prin încheierea de astăzi (vineri-n.r.) a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestului, formulată de R.S. A fost constatată legalitatea şi menţinută măsura arestării pentru ambii inculpaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Arabelea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

Cei doi pot contesta decizia judecătorilor din Olt în 48 de ore de la data comunicării hotărârii. Peste 30 de zile, magistrațíi vor verifica, din nou, legalitatea mențínerii arestului preventiv.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu sunt încarceraţi la Penitenciarul Craiova. Ei au fost trimişi în judecată în dosarul Caracal, dosar care se va judeca la Tribunalul Olt.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Mediafax

×