x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi cere aviz pentru revocarea procurorului Stoina, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

Kovesi cere aviz pentru revocarea procurorului Stoina, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

11 Ian 2018   •   21:17
Kovesi cere aviz pentru revocarea procurorului Stoina, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis joi seară Secţiei pentru procurori a CSM solicitarea de aviz pentru revocarea lui Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul se afla în concediu de odihnă, iar accidentul provocat nu s-a soldat cu victime.

"În conformitate cu notificarea făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 11 ianuarie 2018, ora 19:30, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparține și care era condus de procurorul Stoina Eugen.

Accidentul s-a produs în București la data de 11 ianuarie 2018, în jurul orei 15:00, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate. 

Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulație, prin aceea că nu a păstrat distanța regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen și că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Precizăm că în ziua producerii accidentului, acesta se afla în concediul legal de odihnă pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de șeful de secție. 

Având în vedere aceste împrejurări, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis în această seară, către Secția pentru Procurori a C.S.M., solicitarea de aviz în vederea revocării domnului Stoina Eugen din funcția de procuror D.N.A., în conformitate cu dispozițiile art. 87 alin. 8 rap. la art. 87 alin. 2 din Legea 304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se arată în comunicat.Observator.tv

×
Subiecte în articol: Stoina Eugen revocat