x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi: Gabriel Oprea nu are, în acest moment, nicio calitate în dosarul lui Onţanu

Kovesi: Gabriel Oprea nu are, în acest moment, nicio calitate în dosarul lui Onţanu

28 Mar 2016   •   13:00
Kovesi: Gabriel Oprea nu are, în acest moment, nicio calitate în dosarul lui Onţanu
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat luni că fostul vicepremier Gabriel Oprea nu are nicio calitate, în acest moment, în dosarul de corupţie al primarului suspendat al sectorului 2, Neculai Onţanu.

Prezentă la CSM, unde a susţinut interviul pentru reînvestirea în funcţia de procuror şef al DNA, Kovesi a fost întrebată de jurnalişti dacă Gabriel Oprea este vizat în dosarul lui Onţanu. "În acest moment, nu are nicio calitate în dosar", a răspuns Laura Kovesi.

În referatul întocmit de procurorii DNA se arată că, în perioada 2006 - 2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onţanu a primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată către avocata Loredana Radu şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de Onţanu.

Potrivit unor surse judiciare, terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut apoi lui Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obţinut de la Primăria sectorului 2 o autorizaţie de construcţie pentru un imobil cu 10 nivele, care ulterior a şi fost ridicat.

"Din (...) rezultă că autorizaţia a fost emisă la solicitarea expresă a primarului Onţanu Neculai, cu încălcarea prevederilor legale, având în vedere că imobilul se află în zona verde de protecţie a Lacului Tei, care este neconstruibilă conform art. 9 din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor şi conform Planului de Urbanism General al Municipiului Bucureşti", mai spun procurorii.
 
Sursa: Agerpres
 

×