x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lucian Diniţă, la DNA, în dosarul morţii poliţistului Gigină: Orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit

Lucian Diniţă, la DNA, în dosarul morţii poliţistului Gigină: Orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit

24 Oct 2017   •   12:18
Lucian Diniţă, la DNA, în dosarul morţii poliţistului Gigină: Orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Lucian Diniţă s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, precizând la intrare că regulamentul de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice prevede că "orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit de echipaje specializate ale Poliţiei Rutiere". 

"Există un articol în Regulamentul de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, care spune la articolul 223 alineatul 3 că orice ministru poate, la cerere, să fie însoţit de echipaje specializate ale Poliţiei Rutiere. La cerere. (...) În ordinul de misiune nu se spune 'se deplasează', spune 'locul de plecare şi destinaţia', le-a declarat Lucian Diniţă jurnaliştilor la intrarea în sediul DNA. 

Întrebat dacă ştie de ce fostul ministru de Interne Gabriel Oprea l-ar fi propus în apărarea sa, Diniţă a răspuns: "Nici nu ştiu dacă dânsul (Gabriel Oprea - n.r.) m-a propus, sincer. (...) Citaţia este citaţie, ţi se spune ora şi locul. Mai departe nu ştiu să spun despre ce e vorba". 

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că el a fost citat pentru a fi audiat de procurori în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. 

Tot marţi, în acelaşi dosar, a fost audiat la DNA şi fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă. 

Pe 7 decembrie 2016, Gabriel Oprea, Petre Mazilu - administratorul firmei General MPM Impex SRL şi Adrian Corcodel - şeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină au fost puşi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă. AGERPRES

×