x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE - Fostul ministru Lucian Isar, la DNA: Ponta trebuia lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa mea

UPDATE - Fostul ministru Lucian Isar, la DNA: Ponta trebuia lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa mea

10 Feb 2016   •   08:51
UPDATE - Fostul ministru Lucian Isar, la DNA: Ponta trebuia lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa mea

Lucian Isar, fost ministru din primul cabinet al premierului Victor Ponta, a venit, miercuri dimineaţă, la DNA.

Isar nu a vrut să facă nicio declaraţie, înainte de a intra în sediul DNA.

Economistul Lucian Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri din primul guvern Victor Ponta, numit din partea liberalilor.

Fostul ministru a fost chemat la DNA în calitate de martor într-un dosar de corupţie.

UPDATE: Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri, a susţinut miercuri, la ieşirea de la DNA, că fostul premier Victor Ponta trebuie lăsat să îşi dezvolte acuzaţiile la adresa lui, scrie AGERPRES.

Întrebat de jurnalişti despre afirmaţiile lui Victor Ponta, care a scris pe Facebook că în timpul mandatului a fost informat o singură dată despre o tentativă de corupţie din partea unui ministru, nominalizându-l pe Lucian Isar, fostul ministru delegat a replicat: "Lăsaţi-l să dezvolte".

Isar a fost audiat la DNA peste două ore.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

Victor Ponta a susţinut că, în perioada mandatului său de prim-ministru, a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie.

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta miercuri pe Facebook.


×
Subiecte în articol: lucian isar