x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Revoluției. Peste 600 de persoane s-au prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Unei femei i s-a făcut rău

Dosarul Revoluției. Peste 600 de persoane s-au prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Unei femei i s-a făcut rău

29 Noi 2019   •   13:11
Dosarul Revoluției. Peste 600 de persoane s-au prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Unei femei i s-a făcut rău

Peste 600 de persoane s-au prezentat, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se desfăşoară primul termen în dosarul Revoluţiei, în care fostul preşedinte este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Oamenii au venit să se constituie părţi civile în dosar, instanţa emiţând în acest sens peste 5.000 de citaţii. Pentru a face faţă fluxului de persoane, conducerea Instanţei supreme a luat măsuri de organizare speciale. Astfel, în holul principal al instanţei au fost amplasate boxe, pentru ca oamenii să audă atunci când sunt strigaţi să se prezinte în faţa judecătorului.

La un moment dat, unei femei i s-a făcut rău, fiind chemat un echipaj SMURD, care i-a acordat primul ajutor. De asemenea, la faţa locului sunt prezenţi mulţi jandarmi şi poliţişti pentru a asigura ordinea.

Sunt prezenţi oameni din toată ţara, atâta participanţi la Revoluţie, cât şi familii ale celor morţi în decembrie 1989. Printre cei veniţi se află multe persoane în vârstă, care se deplasează greu, un bărbat venind în scaunul cu rotile.

Ion Iliescu nu a venit la proces, iar avocatul său a explicat că fostul preşedinte nu este obligat să se prezinte în această fază a judecăţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dosarul revolutiei