x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiţiei despre Lazăr şi Kovesi: Nu le-am sugerat să îşi dea demisia

Ministrul Justiţiei despre Lazăr şi Kovesi: Nu le-am sugerat să îşi dea demisia

13 Mar 2017   •   10:20
Ministrul Justiţiei despre Lazăr şi Kovesi: Nu le-am sugerat să îşi dea demisia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat luni că nu a sugerat nici şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi nici procurorului general al României, Augustin Lazăr, să îşi dea demisia, ci doar ''a evocat o instituţie din Codul muncii''.

"Nu le-am sugerat să-şi dea. Am spus şi am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta şi am evocat o instituţie care există în Codul muncii. Oricine poate să-şi dea demisia, nimeni nu e obligat să muncească ceva împotriva voinţei lui. Nu am spus că trebuie, am invocat o instituţie din Dreptul muncii", a precizat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că va avea o întâlnire cu Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi în cel mult două săptămâni.

"Aseară spuneam că mă voi consulta cu dânşii, depinde şi de agenda dânşilor, depinde şi de agenda mea. Cert este că voi respecta termenul scurt la care m-am referit (...) - cel mult două săptămâni", a spus Tudorel Toader.

Ministrul a arătat că, după această evaluare, sub aspect profesional şi managerial, va stabili care este procedura de urmat.

În ceea ce priveşte ancheta în cazul OUG 13, Toader a explicat: "Nelegalitatea unui act nu o stabileşte ministrul Justiţiei, nelegalitatea unui act se stabileşte prin contencios administrativ de către judecător, după cum neconstituţionalitatea se stabileşte de către Curtea Constituţională şi nu e în sarcina mea să fac această apreciere".

Întrebat dacă în decizia de a demara evaluarea au fost presiuni politice, ministrul Justiţiei a dat asigurări că se bucură de deplină independenţă.

"Nu, vă asigur că nu am avut şi nu am nicio presiune. Vă asigur că mă bucur de deplina independenţă în a decide bunul mers în activităţile pe care le are de desfăşurat Ministerul Justiţiei, vă asigur de acest fapt şi în numirea secretarilor de stat şi în structura organizatorică", a susţinut Tudorel Toader.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader